• Dho Dieren Harmonie Orkest Muziek Leren Maken Spelen Optreden
 • Harmonieorkest Dieren Muziek 3
 • Dho Dieren Dikkens Festival
 • Dho Dieren Harmonie Orkest Muziek Leren Maken Spelen
 • Harmonieorkest Dieren Muziek 2

 

 

Lid worden.

Ervaar de voldoening van het zelf muziek maken bij een gezellige vereniging en word lid!

Zowel beginnende als gevorderde muzikanten zijn altijd van harte welkom bij DHO. Afhankelijk van leeftijd en niveau bieden wij verschillende instroom mogelijkheden zoals hieronder schematisch weergegeven.

dho dieren flowdiagram

 

 Muziekmaatje

Kinderen van ongeveer 7 t/m 9 jaar jaar (groep 4 t/m 6 basisschool) kunnen bij DHO ‘muziekmaatje’ worden. Als ‘muziekmaatje’ maak je in groepsverband, onder leiding van een gediplomeerd docent, je eigen fluit van bamboe. Deze fluit krijgt gedurende het lesjaar steeds meer toongaatjes waardoor telkens meer noten gespeeld kunnen worden. Noten leren lezen gaat zo bijna ongemerkt en vanzelfsprekend. Naast de bamboefluit komen er ook diverse ritme-instrumenten aan de orde.

Er is geen leukere manier om spelenderwijs met de basisbeginselen van muziek maken in aanraking te komen; over lange en korte tonen, swingende ritmes en de taal van de muziek, het notenschrift.

Aan het eind van ieder lesjaar verzorgen onze ‘muziekmaatjes’ een optreden, waarbij het iedere keer weer verbazingwekkend is om te zien welke liedjes de kinderen na een jaar al kunnen spelen!

‘Muziekmaatje’ ben je maximaal 2 jaar. In een tweede lesjaar wordt een tweede,grotere, fluit gemaakt en worden uiteraard de liedjes steeds moeilijker.

‘Muziekmaatje’ start eenmaal per jaar na de zomervakantie en wordt wekelijks gegeven op de maandagmiddag. Aanmelden voor ‘muziekmaatje’ kan het gehele jaar door.

Met ‘muziekmaatje’ ervaren kinderen al op jonge leeftijd hoe leuk het is om (samen) muziek te maken. En wie weet wordt ‘muziekmaatje’ de opstap naar een langdurige muzikale hobby/carrière. ‘Muziekmaatje’ is voor alle kinderen!

Reguliere Opleiding

In de leeftijd van 8 tot 80 is het ook mogelijk om direct op een muziekinstrument te starten. Indien een definitieve keuze voor een instrument nog niet is gemaakt dan kan DHO daarbij helpen.

Een eerste proefles is altijd gratis. Een instrument aanschaffen is in principe niet nodig, deze krijg je, indien voorradig, van DHO in bruikleen. Starten met de opleiding kan het hele jaar door.

Logo DJO kleur kleinDe volgende muziekinstrumenten vind je in ons orkest:

 • klarinet
 • dwarsfluit/piccolo 
 • trompet 
 • hobo
 • waldhoorn
 • trombone 
 • bariton
 • saxofoon 
 • tuba 
 • bas
 • (melodisch) slagwerk

Voor toekomstige orkestleden wordt onder de vlag van DHO muziekles gegeven door vakdocenten. DHO draagt bij aan de leskosten en levert indien gewenst een instrument in bruikleen (mits voorradig). Voorwaarde is wel dat een leerling serieus thuis oefent en de bedoeling heeft om zo spoedig mogelijk mee te spelen in eerst het leerlingenorkest en daarna het harmonieorkest. Is deze intentie er niet dan kun je helaas voor je muzieklessen niet bij DHO terecht en verwijzen wij je naar het RIQQ (www.riqq-rheden.nl) voor diverse mogelijkheden.

Opstap- en Leerorkest (beginners)

Alléén muziek maken is leuk, maar samen muziek maken in een orkest nog zoveel leuker. Om beginnend muzikanten zo snel mogelijk deze ervaring te bieden heeft DHO twee opleidingsorkesten. Leeftijd speelt hierbij geen rol:

Het Opstaporkest bestaat uit leerlingen die nog maar enkele maanden muziek maken. De aandacht ligt op het leren samenspelen, luisteren naar elkaar en goed kijken naar de dirigent, zodat de noten die op papier staan ook echt muziek worden. Het Leerorkest is de logische vervolgstap met lastigere muziek en verdere verdieping van de muzikaliteit. Een leerling die al wat verder is gevorderd kan aansluitend aan de repetitie van het leerorkest het eerste deel van de repetitie van het harmonieorkest (van 20:00 tot 20:45 uur) volgen en zo geleidelijk aan doorstromen.

Het opstaporkest repeteert op donderdagavond van 19:00 tot 19:45 en het leerorkest begint ook om 19:00 en eindigt ook om 19:45 uur (of om 20:45 uur als er met de harmonie wordt meegespeelt). Beide in de kelder van ‘de Oase’, Ericaplein 1. Kom gerust eens langs om een repetitie bij te wonen en de sfeer te proeven!

 

Harmonieorkest (gevorderde muzikanten)

Gevorderde muzikanten met minimaal niveau A/B kunnen na overleg met de dirigent direct in het harmonieorkest meespelen. De eerste twee maanden als aspirant lid; dit is kosteloos en inclusief eventueel gebruik van een instrument van de vereniging. In deze twee maanden kun je geheel vrijblijvend de sfeer binnen de vereniging proeven. Na twee maanden kun je lid worden. Leden betalen zowel contributie als evt. een instrumentenbijdrage.

Van de orkestleden wordt verwacht dat zij deelnemen aan de repetities van het orkest. Dat geldt ook voor concerten en optredens.
De repetities worden gehouden op donderdagavond van 19.45 tot 21.45 uur in de kelder van ‘de Oase’, Ericaplein 1. Kom eens langs om te kijken en indien gewenst mee te spelen. Instrument en partituur kunnen terplekke geregeld worden.

Algemeen

Je aansluiten bij een vereniging is erg leuk en levert nieuwe contacten en vriendschappen op. Het gezamenlijk inzetten en werken naar een groter doel geeft veel voldoening en plezier.

Uiteraard gaan alle activiteiten die DHO organiseert niet vanzelf. Muziek maken in een orkest is een ‘teamsport’ en dit geeft verantwoordelijkheden over en weer. Zo wordt van de leden trouw repetitie bezoek verwacht. Wanneer je niet aanwezig kunt zijn op de repetitie meld je je af bij de daarvoor aangestelde persoon.

Daarnaast worden diverse taken binnen de vereniging (pr, concertorganisatie, website, opleiding etc.) door de muzikanten in deel- commissies verricht. Soms kan voor aanvullende zaken een beroep gedaan op ouders/verzorgers van leerlingen.

Zo houden we samen DHO draaiende.

Kortingsregeling gezinnen

 

Voor gezinnen met drie of meer leden bij DHO hanteren wij een kortingsregeling. Neem hierover contact op met het bestuur.

Voor gezinnen met een Gelrepas kunnen wij ook wat betekenen. Ook voor hun is een korting op lessen en contributie mogelijk

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact met ons op, bij voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

.

 

Repeteren

Leerorkest
Donderdagavond van 19:00 uur tot 19:45 uur.

Harmonieorkest
Donderdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur.

Locatie
Multifunctioneel Centrum De Oase

 

Zelf meespelen, dat kan op verschillende niveau's.

dho dieren flowdiagram

Sponsor ons

Volg ons op Facebook

facebook logo